De paarden

Stalhouderij de Kok maakt hoofdzakelijk gebruik van fjordenpaarden.

Deze paarden zijn sterk en betrouwbaar, staan bekend om hun doorzettingsvermogen en werkwilligheid. De fjorden kunnen zowel bereden worden als aangespannen voor de wagen lopen. Ze zijn geschikt voor kinderen en volwassenen. Verder heeft Stalhouderij de Kok nog enkele kleinere rijpony’s, zodat ook de kleinste ruitertjes een geschikte pony hebben om op te rijden.

paarden-alle


pellePelle
Fjordenruin
Geboren: 15-6-1995
Moeder: Yoni van Tjostar
Vader: Orsta
Pellet is het laatste zelf gefokte paard bij Stalhouderij de kok. De andere paarden zijn aangekocht. Pelle is het best in werk voor de huifkar. Buitenritten vindt Pelle ook erg leuk, maar in de bak is hij wel een beetje stout. Pelle heeft een mooie donkere kleur.


valentinoValentino
Fjordenruin
Geboren: 30-6-1996
Moeder: Onbekend
Vader: Onbekend
Aangekocht: 2001
Valentino heeft als tweejarige een zomer bij ons in de wei gelopen. Daarna heeft hij enkele jaren op een manege in Zeeuws-Vlaanderen gewerkt. In 2001 is Valentino weer terug bij ons gekomen. Hier heeft hij het huifkarwerk geleerd. Valentino loopt ook regelmatig onder het huifbed. Valentino is nergens bang van en laat zich door niks of niemand opjutten. Hij is gewoon heel braaf en mooi donker Isabel.


buckleyBuckley
Fjordenruin
Geboren: 22-5-2007
Moeder: Onbekend
Vader: Svenn
Aangekocht: 2010
Toen we Buckley kochten was hij net drie jaar en beleerd in enkelspan. Inmiddels loopt hij ook tweespan, gaat hij mee op buitenritten en wordt hij gebruikt als huifbedpony. Buckley is erg populair bij onze ruiters en wordt daarom ook veel gebruikt. Buckley doet alles voor eten.


 

Cascas-3
Fjordenruin
Geboren: 23- 5- 2006
Moeder: Yke
Vader : Hermansen
Aangekocht: 2012
Cas is een hele mooie rastypische fjord en behaalde dan ook op de keuring 39 punten. Cas heeft zich het leiderschap in de kudde toegeëigend. Cas was bij aankoop onder het zadel en nog niet betuigd. Cas is gemakkelijk te herkennen aan zijn zwarte kuif en staart. Bovendien straalt hij stoerheid uit. Zijn karakter is heel zacht meedenkend en oplettend. In 2016 is er een halfbroer van Cas bij ons op stal gekomen, Giel.


GE DIGITAL CAMERAOlaf
Fjordenruin
Geboren: 1993
Moeder: Onbekend
Vader: Onbekend
Aangekocht: 2012
Olaf is vooral fan van het maken van buitenritten. In de bak lopen vind hij wat minder leuk. Olaf is als tweespan bij ons gekomen samen met Silas.


GE DIGITAL CAMERASilas
Fjordenruin
Geboren: 25-5-1997
Moeder: Ninja
Vader: Lenngard
Aangekocht: 2012
Silas is samen met Olaf aangekocht. Zij liepen bij de vorige eigenaar alleen recreatief in tweespan. Silas is erg geliefd bij Stalhouderij de Kok, zowel in de bak als op buitenrit.


GE DIGITAL CAMERABerry
Fjordenruin
Geboren: 27-4-2007
Moeder: Natascka
Vader: Manus
Aangekocht: 2014
Berry is een luxe type Fjord. Berry is vlot onder het zadel en braaf voor de kar.


giel-2Giel
Fjordenruin
Geboren: 28-3-2010
Moeder: Romy
Vader: Hermansen
Aangekocht: 2016
Giel is een halfbroer van Cas. Dat is goed te zien aan de donkere kuif die de halfbroers allebei hebben. Giel moet nog wat wennen bij ons op de stalhouderij, over zijn karakter is nog niet veel te vertellen op dit moment. Giel wordt momenteel beleerd voor de kar.

 


beautyBeauty
Welsh B-merrie
Geboren: 14-4-1996
Moeder: Onbekend
Vader: Onbekend
Aangekocht: 2009
Beauty is mooie witte Welsh. Ze is een superpony op buitenrit en vindt springen erg leuk. Bij dressuur in de bak is ze niet de gemakkelijkste pony. Wanneer een ruitertje te veel trekt, doet ze niets meer. Maar als je lekker actief voorwaarts rijdt, kan deze pony heel veel. Galopperen vindt ze hartstikke leuk. Haar andere grootste hobby is ETEN!


 

daisyDaisy
Merrie
Geboren: 30-4-2002
Moeder: Onbekend
Vader: Onbekend
Aangekocht: 2016
Daisy is een kleine A-pony. Ze loopt lekker, is erg braaf. Daisy heeft veel energie.  Ze houd van buitenritten, maar vind het ook leuk om een sprongetje te doen. Daisy wordt ook gebruikt als wandelpony.

 


 

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties