Huifkartochten

Stalhouderij de Kok beschikt over drie huifkarren, een marathonwagen en een tweewieler. Deze worden voor verschillende doeleinden gebruikt.

 

De grote huifkar

huifkar

 

De grootste huifkar is in 2010 nieuw gemaakt. Deze wagen is geschikt voor twintig personen en wordt door twee fjorden getrokken. De wagen heeft grote ruiten voor een prachtig uitzicht tijdens een rit over Noord-Beveland. Wanneer het minder warm is kan de wagen zowel voor als achter geheel worden afgesloten.

Deze huifkar is geschikt gemaakt voor het vervoer van rolstoelen. Er kunnen bankjes weggeklapt worden, zodat er voldoende ruimte is voor maximaal zes rolstoelen. Met behulp van twee lange oprijplaten kunnen de rolstoelen eenvoudig in en uit de huifkar gereden worden.

 

De kleine huifkar

 

 

De kleine huifkar is geschikt voor 10 personen. In 2017 is deze huifkar aangekocht door onze stalhouderij, omdat er voor de kleine huifkar die wij eerst gebruikten groot onderhoud nodig was. Het is een fijne, beschutte huifkar. In het zeil zitten ramen, zodat ook bij wat minder weer goed naar buiten gekeken kan worden. Voor de huifkar loopt een tweespan Fjorden. In 2019 is deze wagen voorzien van een nieuw zeil zodat je weer goed naar buiten kan kijken.

 

 

 

 

De oude kleine huifkar

huifkar3

 

De oude kleine huifkar is ook een kleine huifkar,  een eenvoudige wagen. Geschikt voor ongeveer 10 personen. De zeilen kunnen worden opgerold zodat er goed uitzicht is. Deze wagen wordt veel gebruikt op braderieën en korte rondritjes. Deze wagen kan zowel door 1 paard als 2 paarden worden getrokken. Op dit moment is de oude huifkar in onderhoud en wordt deze niet / nauwelijks gebruikt.

 

 

 

De marathonwagen

Verder beschikt Stalhouderij de Kok over een marathon recreatie wagen.  Dit is een nette vierwielige wagen welke wordt gereden met 1- of 2-span. Deze wagen wordt vooral gebruikt buiten het seizoen om de paarden in conditie te houden en om jonge paarden te beleren. Het is ook een nette wagen om bijvoorbeeld Sinterklaas of een bruidspaar rond te rijden.

 

 

 

 

De tweewieler

GE DIGITAL CAMERA

De tweewieler wordt vooral gebruikt voor het leren en corrigeren van paarden in het enkelspan.

 

 

Arrangementen

Er zijn verschillende arrangementen mogelijk met onze karren. Denk aan een pannenkoektocht, picknick tocht, kinderfeestje, burendag, bedrijfsuitje etc. Bekijk de pagina prijzen voor een aantal mogelijkheden en de bijbehorende prijzen. Ook is het bij ons mogelijk om aangespannen te rijden.

 

Deze diashow vereist JavaScript.